Les Jardins d’Étretat: Een Betoverend Paradijs aan de Franse Kust

Les Jardins d’Étretat liggen in het charmante kustplaatsje Étretat, dat al eeuwenlang een inspiratiebron is voor kunstenaars en dichters!

 

De Neo-futuristische Jardins d’Étretat strekken zich uit langs de kliffen van de Côte d’Albâtre,  een adembenemend stukje paradijs gelegen aan een prachtige Normandische kust. De tuinen liggen in een spel van topiary volumes waar landschap, hedendaagse kunst en architectuur een poëtische dialoog aangaan. Deze betoverende tuinen, geïnspireerd door de beroemde impressionistische schilder Claude Monet, combineren kunst, natuur en architectuur op een unieke en harmonieuze manier.

Het project won de European Garden Award in de categorie “Beste herwaardering van een historische tuin”, kreeg twee sterren in de MICHELIN Green Guide, maakt deel uit van het netwerk “Grote tuinen van de wereld” en kreeg het label “Opmerkelijke tuin”.

Maar ontdek zelf waarom Les Jardins d’Étretat een must-see bestemming is voor liefhebbers van schoonheid en rust.

De tuinen zijn ontworpen door de bekende landschapsarchitect Alexandre Grivko, die het unieke landschap van de kliffen en de oceaan integreerde in zijn meesterwerk. Maar wat Les Jardins d’Étretat nog zo bijzonder maakt, is de perfecte symbiose tussen natuurlijke elementen en kunstwerken. Het is alsof de tuinen zijn ontstaan uit de verbeelding van een kunstenaar.

Overal vind je sculpturen en installaties die naadloos opgaan in de omgeving. De werken van bekende kunstenaars zoals Zadok Ben-David en Samuel Salcedo voegen een extra dimensie toe aan de magie van de tuinen. Het contrast tussen de organische vormen van de natuur en de strakke lijnen van de sculpturen zorgt voor een boeiend samenspel dat je blijft verbazen. Een  harmonie van Natuur en Kunst.

Ben je in de buurt is het zeker de moeite om deze prachtige tuin te ontdekken. Vergeet geen stevige wandelschoenen en geniet van de tuin en de kliffen van de Côte d’Albâtre.

het Lavendine-Team wensen jullie een prettige vakantie toe.