Het liegt er niet om: de zomer 2016 is kletsnat. Ik zou er bijna moedeloos van worden.

Wie hunkert niet naar zomerse sfeer en gezelligheid. We missen heel wat barbecue feestjes, samen keuvelen  met een glaasje wijn op het terras en de zwempartijtjes .

Ook al veroorzaakt die overvloedige regen heel wat ergernis, het is wat het is: weersomstandigheden zijn nu eenmaal niet te veranderen.

Maar wat denk je ervan als ik je enkele tips geef om toch van je tuin te genieten.

Ik zelf kan zo genieten van een boek in de veranda of onder de overdekte pergola, met een lekkere warme chocomelk of een groene thee.

Komen de muren op mij af dan trek ik mijn regenlaarzen aan en ga ik wandelen.  Dan geniet ik van de geuren en kleuren, de opgewekte vogeltjes die zich niets van het weer aantrekken.

Nu we toch al nat zijn wat denk je ervan om heerlijk te zwemmen in de regen.  Neem daarna een lekkere  warme douche en  geniet van je favoriete tv programma of serie.

En wie durft er nog eens het gezelschapsspel  boven halen?  Mens erger je niet – Monopoly – Cluedo – Zeeslag – Stratego – Scrabble …

Zet je ramen open en luister naar  het ritme van de regen.  Het brengt je tot rust.  De ondergrondse waterreserves worden aangevuld.  En dat kan nog van pas komen. En na regen komt zonneschijn.

Breekt de zon erdoor: Stop je bezigheden en hop naar buiten.  Misschien zie je wel  een regenboog.